Balkon Korkuluk

Balkon korkuluk, ev ya da binaların balkonları için özel olarak üretilen demir ferforje ürünleridir. Genellikle balkonda bulunan duvarın üzerine monte edilir. Ancak günümüzde modern bir mimariye sahip ev ya da binalarda balkon duvarı olmayan, zeminden itibaren başlayan ferforje balkon korkuluk örnekleri de görülebilmektedir.

Ev ya da binaların güvenliğini sağlamak için artık kullanılması bir zorunluluk olan balkon korkulukları demirden üretilen ve sağlam yapısıyla dayanıklılık sağlayan ürünler olup sizi evinize gelecek iç ve dış tehlikelere karşı korur. Özellikle yere yakın balkonların duvarında hırsızlık olayına maruz kalmamak için kesinlikle kullanılmalıdır. Ya da evde küçük bir çocuk veya evcil bir hayvan bulunuyorsa aşağıya düşme tehlikelerine karşı alınması gereken en önemli önlemlerden biridir ferforje balkon korkulukları.

Balkon korkuluğu aynı zamanda uzman eller tarafından tamamen el işçiliği ile üretilmesi sebebi ile bina, ev, apartman, villa, yalı, köşk fark etmeksizin yapının tasarımını tamamlar. Tabiri caize şık ve zarif bir tasarım ile dış mimariye son noktayı koyar. İstenilen renge boyanabilen ferforje balkon korkulukları genellikle siyah olarak kullanılmakla birlikte en sık tercih edilen bir diğer renk ise beyazdır. Bu farklılık tabi ki yapının dış cephe uyumuyla ilgili bir faktördür. Ferforje balkon korkuluklarınızın tasarımı özenle ve el işçiliğiyle yapılan çeşitli model ya da desenlerle tamamlanabilir. Şu ana kadar firmamızın yapmış olduğu birçok desen ve motif çalışmaları mevcuttur. Bunlardan bazılarına ait görseller, siz değerli müşterilerimizin ferforje balkon korkuluğu çözümlerinize birer örnek oluşturması açısından aşağıda verilmiştir.

 

Görüldüğü gibi siyah ya da beyaz renk fark etmeksizin her renge yakışan ferforje balkon korkulukları zevk ve istekleriniz doğrultusunda çiçek, ağaç, yıldız, kuş, aslan ve benzeri fark etmeksizin her motifte üretilebilmektedir. İlk görselde yuvarlak demir içerisine sade bir ağaç motifi tercih edilirken, ikinci görselde her zman söylediğimiz gibi yapının dış cephe mimarisine paralel olarak ve ona benzerlik gösteren motifler tercih edilmiştir.